středa 11. ledna 2012

20. Google obrázky

1) Vyhledání obrázku, které mohou účastníci využít v kurzu angličtiny

2) Cílem je vyhledat si obrázky pomocí služby Google obrázky, které mohou účastníci využít v kurzu angličtiny. Jedná se například o nalezení obrázku vlajky Anglie, mapy Anglie apod.

3) K této aktivitě se nejvíce hodí vyhledávání obrázků pomocí služby Google obrázky. Tuto službu google jistě využívá řada z nás. Jedná se o to, že pomocí této služby, můžeme nalézt obrázky, které hledáme. Na uvedené adrese, jsem nalezla informace o tom, že Google Images rozrostlo o další možnost vyhledávání „podobných“ obrázků. Stačí zobrazit vlastní obrázek či nabídnout obrázek z internetu a Google vyhledá obrázky, které jsou mu příbuzné.
http://www.justit.cz/wordpress/2011/06/17/google-umi-hledat-obrazky-podle-predlozeneho-obrazku/

Jak na to? Stačí si zadat adresu http://www.google.cz/imghp?hl=cs&tab=wi a do vyhledávače zvolit požadovaný výraz. Pak nám to naleznete nespočet obrázků a my si vybereme ten, který se nám hodí.  Lze si zvolit i libovolnou velikost, barvu nebo libovolný typ obrázku (obličej, fotografie, kresba, nebo klipart).

4) Praktická realizace




5) Myslím, že tato aplikace je velmi známá a využívá ji většina z nás. Je to přehledné a uživatelsky nenáročné.  I já jsem několikrát tuto službu využila, například při zpracování prezentací nebo pokud jsem potřebovala vyhledat určitý obrázek.

6) http://www.justit.cz/wordpress/2011/06/17/google-umi-hledat-obrazky-podle-predlozeneho-obrazku/

Žádné komentáře:

Okomentovat